Instagram ‘ın geçtiğimiz ay yayınladığı yeni özelliği kimi kullanıcılarda memnuniyet, kimilerinde ise rahatsızlık yarattı. Kısaca hatırlatmak gerekirse; uygulama, yayınladığı bir güncelleme ile WhatsApp ‘tan da bildiğimiz son görülme özelliğini aktif etti. Buna göre, Direct mesaj bölümüne girerek daha önce mesajlaştığımız kullanıcıların en son ne zaman çevrimiçi olduklarını görmek mümkün oldu. Güncelleme yayınlandığında tüm kullanıcılar için aktif hale gelen özelliği kapatmak da neyse ki mümkün! Bilmeniz gereken ise bu özelliği kapatırsanız, sizin de diğer kullanıcıların en son ne zaman aktif olduklarını göremeyecek olmanız. Yine de özelliği kapatmak konusunda kararlıysanız aşağıdaki adımları takip ederek, “Instagram’da son görülme özelliği nasıl kapatılır?” sorusunun cevabını bulabilirsiniz…

Instagram’da son görülme özelliği nasıl kapatılır? Adımları takip edin…

  • Mobil cihazınından Instagram profil sayfanızı açın.
  • Profili düzenle yazısının yanında bulunan Ayarlar simgesine dokunun.
  • Açılan ekranda aşağı inerek “Hareket Durumunu Göster” başlığını bulun ve pasif hale getirin.

Instagram ‘ın son görülme özelliğini kapatmış oldunuz. Bu özellik kapalıyken; diğer kullanıcılar sizin, siz de diğer kullanıcıların son görülme bilgilerine ulaşamayacaksınız. Bu özelliği dilediğiniz zaman tekrar aktif hale getirebileceğinizi de unutmayın. Son görülme özelliğini kullanmak istediğinizde yukarıdaki adımları tekrar takip etmeniz ve son aşamada Hareket Durumunu Göster seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli olacak.

Instagram ‘dan Direct Mesajlar için Kullanışlı Yenilik!

Instagram geçtiğimiz gün özellikle Direct mesaj servisini kullanan kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir yenilik yayınladı. Geçtiğimiz sene Kaybolan Mesajlar ismiyle görüntülendikten sonra otomatik olarak silinen mesajları yayınlayan uygulama şimdi bu özelliği yeni seçeneklerle çeşitlendiriyor. Direct mesaj kamerasıyla çekilmiş bir fotoğrafı arkadaşınıza göndermeden önce uygulama size üç seçenek sunuyor: Bir kez görüntüle, yeniden oynatmaya izin ver, sohbette tut. Bir kez görüntüle seçilirse gönderi alıcı tarafından bir kez görüntülendikten sonra otomatik olarak siliniyor. Yeniden oynatmaya izin ver seçeneği ise isminden de anlaşılacağı gibi alıcının görüntüyü tekrar oynatabilmesine imkan veriyor. Bu iki opsiyondan biri seçilerek gönderilmiş bir mesajın ekran görüntüsü alınırsa, Instagram göndericiye bir bildirim yolluyor. Sohbette tut seçeneğiyle gönderilmiş bir mesaj ise sohbet sayfasında kalıcı hale geliyor ve ekran görüntüsü alınması durumunda göndericiye bildirim gitmiyor.