Instagram, günlük aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aşan Hikayeler için geçtiğimiz gün oldukça kullanışlı bir özellik yayınladı. Bu yeni özellik sayesinde Hikaye paylaşırken kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Şimdi bu özelliğin neler sunduğuna ve nasıl kullanıldığına kısaca göz atalım…

Yakın Arkadaşlar Özelliği Nedir?

Yakın Arkadaşlar özelliği sayesinde takipçileriniz arasında ikinci bir liste oluşturabiliyor ve bazı Hikaye paylaşımlarınızı sadece bu listede yer verdiğiniz kişiler için yapabiliyorsunuz. Instagram, kullanıcıları için bir konfor alanı yaratan bu yeni özelliğini şu sözlerle duyurdu: “Bu özellik sayesinde kişisel anlarınızı tam olarak istediğiniz kişilerle paylaşma imkanına kavuşacaksınız. Bu sayede yakın arkadaşlarınızla aranızdaki şakalara göndermeler yapabilecek veya yeni ilişkinizi arkadaşlarınıza daha rahat bir biçimde duyurabileceksiniz…”

Yakın Arkadaşlar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Bu kullanışlı özellikten yararlanmak için öncelikle bir Yakın Arkadaşlar listesi oluşturmanız gerekiyor. Bunu yapmak için;

  • mobil cihazınız üzerinden Instagram uygulamasını açın ve profil sayfanıza gidin.
  • sayfanın sağ üst köşesinde yer alan üç satır simgesine dokunun.
  • açılan başlıklar arasından Yakın Arkadaşlar ‘ı seçin.
  • arama kutusuna listenize eklemek istediğiniz kişilerin isimlerini yazarak yanlarında beliren Ekle butonuna basın ya da Öneriler sekmesine basarak Instagram ‘ın size önerdiği kişiler arasından seçim yapın.
  • dilediğiniz zaman yine aynı yolu izleyerek listenize yeni isimler ekleyebilir ya da daha önce eklediğiniz kişileri listenizden çıkarabileceğinizi unutmayın.
  • Hikayeler ‘de paylaşmak istediğiniz Hikayeyi çektikten ya da galerinizden seçtikten sonra, yeşil & beyaz bir yıldız simgesi ile gösterilen Yakın Arkadaşlar’a dokunun.
  • Hikayeniz sadece yakın arkadaşlar listesine eklediğini kişilerin görebileceği şekilde paylaşılmış oldu.

Yakın Arkadaşlar Özelliği ile İlgili Bilmeniz Gerekenler:

  • Kullanıcılar, yakın arkadaşlar listesine eklendikleri yönünde herhangi bir bildirim almıyorlar.
  • Bir kullanıcı sadece yakın arkadaşları için Hikaye paylaştığında bu kullanıcının profil fotoğrafının çevresindeki halka yeşil oluyor. Yani, bir kullanıcının Hikayesi yeşil halkayla gösteriliyorsa, bilin ki bu kullanıcı sizi yakın arkadaşlar listesine eklemiş.
  • Yakın Arkadaşlar özelliğinde herhangi bir onay mekanizması işlemiyor. Bu özellikle ilgili kullanıcılar birbirlerine talep gönderemiyorlar.
  • Bu özellik sadece Hikaye paylaşımlarını kapsıyor. En azından şimdilik…